Rijker Leven is geboren!

En wat een prachtige huisstijl heeft grafisch vormgever Joost Abbing voor me gemaakt. Als je kijkt naar het logo van Rijker Leven, dan zie je een vierkant, met daarin stoere letters. De woorden worden gedragen door een gestileerde vorm die een zachte glimlach onder de woorden legt.

Goed luisteren en scherpe vragen stellen
Vormgever (www.jagd.nl) Joost Abbing heeft goed geluisterd naar wat ik wil met Rijker Leven en dat prachtig gevangen in beeld. Ik zocht naar een krachtige, stoere uitstraling, maar wel met een ‘feminine touch’. Zodat je in een oogopslag ziet dat ik goed luister én scherpe vragen stel. De ferme letters landen in een kommetje: ik ben duidelijk, maar laat je niet vallen. En de gele glimlach laat ook zien dat ik houd van lichtheid en humor en dat ik de wereld benader met een optimistische blik.

Money money money
Als je goed kijkt, herken je ook een euro-teken in de vorm. Want Rijker Leven gaat tenslotte over geld. Over een volwassen omgang met geld en je financiën. Over de vrijheid die je ervaart als je hebt geleerd hoe een goede relatie met geld je niet alleen financieel rijker maakt, maar ook emotioneel. Want hoe fijn is het om je diepste verlangens, je grootste wensen, je waarden te vangen in een plan? Een plan waarmee je grootsere dingen bereikt dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden?

Kiezen voor jezelf
Dat grootser hoeft overigens niet te betekenen dat iedereen nu maar een wereldreis per zeilboot moet gaan maken, of een boek moet gaan schrijven, of huis en haard moet verlaten voor een of ander wild avontuur. Grootsheid zit vaak juist in de kleine dingen. In durven doen, in eindelijk voor jezelf kiezen, in luisteren naar wat je wilt en kiezen om alleen nog je tijd te steken in wat voor jou belangrijk is.

Ik heb een plan!
In mijn plan stond bijvoorbeeld ‘zangles nemen’. Het klinkt o zo eenvoudig. Een kwestie van de telefoon pakken en een afspraak maken met een zangleraar. Maar toch had ik dat tot dan toe nooit gedaan. En nu geniet ik elke les weer met volle teugen. Ik heb de lessen expres aan het eind van de middag gepland in het midden van de week. Vaak moet ik de werkdag nog even van me afschudden, maar al na de eerste paar ademoefeningen, “Ik tel tot vier, bij drie adem je in. Adem uit op ‘s’, veertien tellen”, glijdt de dag van me af en ben ik in het moment. Na een uur zangles voel ik me herboren en fiets ik letterlijk zingend naar huis.

Wil jij ook groter denken?
Welke kleine dingen zouden voor jou een groots effect hebben? Ik ben super benieuwd. En mocht je denken, ik wil wel zo’n plan: bel me gerust.