Over Meike

Al vanaf mijn vroegste herinneringen ben ik gefascineerd door geld. Ik had zo’n doorzichtige buis waar je guldens in kon doen. Ik vond het geweldig hoe ik mijn kapitaal wekelijks letterlijk zag groeien. Mijn vader was leraar economie en bracht mij al heel jong de beginselen van het budgetteren bij. Hij stortte de hele kinderbijslag op mijn rekening en liet me dan zelf uitzoeken hoe ik dat wilde besteden.

Ik moest al mijn uitgaven in een schriftje opschrijven. Zo zag ik dat als ik een nieuwe dure winterjas wilde kopen in november, ik niet in dezelfde maand ook schoenen kon kopen. Deze basis van plannen en budgetteren is precies wat ik nu nog steeds doe. Niet meer in een schriftje en de uitgaven zijn ook iets uitgebreider dan kleding en cadeautjes, maar in principe blijft het uitgangspunt hetzelfde: inzicht in je uitgaven creëert overzicht en daarmee rust.

Ik ging journalistiek studeren en vervolgens naar kunstacademie St Joost in Breda waar ik audiovisuele vormgeving studeerde. De afgelopen 15 jaar werkte ik in verschillende functies in filmland met name als filmprogrammeur, interviewer en presentator. De laatste vijf jaar als freelancer.

Ondertussen bleef de fascinatie voor geld bestaan, nog steeds was het een van mijn favoriete gespreksonderwerpen, ook al merkte ik dat er bij anderen een enorm taboe om geld hangt. Angst en onzekerheid komen vaak boven als het gaat over financiële beslissingen. Terwijl elke belangrijke beslissing in je leven ook een financiële keuze met zich meebrengt.

Ik voelde steeds meer dat dit mijn missie was: Mensen helpen hun onzekerheid te overwinnen als het gaat over geld. Want hoe fijn is het als je zelfverzekerd grote financiële beslissingen zoals het kopen van een huis, de studie van je kinderen, een grote reis of je leven na je pensionering kunt maken? Als je precies weet wat er maandelijks in en uit gaat? Als je niet bang hoeft te zijn dat je je rekeningen niet op tijd betaalt? Als je ècht begrijpt hoe je hypotheek is opgebouwd?

Door te onderzoeken welk leven het beste bij je past en te kijken naar wat je tegen houdt, weet je vanzelf wat er nodig is om met meer plezier en zelfverzekerdheid bewuste keuzes te maken die je leven richting geven. Of dat nu gaat over beter budgetteren of over belemmerende overtuigingen.

Ik ben hier al jaren heel bewust mee bezig en ik wist zeker dat ik anderen daar heel goed bij zou kunnen kunnen helpen! Maarja, mijn eigen obstakels kwamen ook om de hoek: Leuk zo’n missie, maar wie ben ik om dat te gaan doen met mijn achtergrond in de culturele sector? Gelukkig kwam ik de opleiding tot Registered Life Planner van George Kinder tegen. Deze biedt een methode die start met de mens en zijn wensen in plaats van met het financiële plaatje. Daarmee vielen voor mij de dingen volledig op hun plek.

Wat ik het liefste doe is vragen stellen, ontdekken wat iemand drijft. Ik ontdekte in de opleiding dat ik mijn interviewvaardigheden supergoed kon gebruiken in coachingsgesprekken. Met de methode van Kinder en mijn ervaring als interviewer in mijn rugzak richtte ik Rijker Leven op en ben ik nu officieel ‘a woman on a mission’! Ik hoor heel graag hoe ik je kan helpen om jouw obstakels uit de weg te ruimen zodat je zelfverzekerd de financiële beslissingen gaat nemen die jou helpen het leven te leiden dat je echt wilt leiden. Want dromen is leuk, maar ze waarmaken nog veel leuker.