Over Meike

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door geld. Ik had als kind zo’n doorzichtige buis waar je guldens in kon doen. Ik vond het geweldig hoe ik mijn kapitaal wekelijks letterlijk zag groeien. Mijn vader was leraar economie en bracht mij al heel jong de beginselen van het budgetteren bij. Hij stortte de hele kinderbijslag op mijn rekening en liet me dan zelf uitzoeken hoe ik dat wilde besteden.

Deze basis van plannen en budgetteren is precies wat ik nu nog steeds doe. Niet meer in een schriftje en de uitgaven zijn ook iets uitgebreider dan kleding en cadeautjes, maar in principe blijft het uitgangspunt hetzelfde: inzicht in je uitgaven creëert overzicht en daarmee rust.

De afgelopen 15 jaar werkte ik in verschillende functies in filmland met name als filmprogrammeur, interviewer en presentator. De laatste vijf jaar als freelancer. Ondertussen bleef de fascinatie voor geld bestaan. Elke belangrijke beslissing in je leven brengt tenslotte een financiële keuze met zich mee.

Hoe fijn is het als je zelfverzekerd grote financiële beslissingen zoals het kopen van een huis, de studie van je kinderen, een grote reis of je leven na je pensionering kunt maken? Als je precies weet wat er maandelijks in en uit gaat? Als je niet bang hoeft te zijn dat je je rekeningen niet op tijd betaalt? Als je echt begrijpt hoe je geld voor je kan werken.

Door te onderzoeken welk leven het beste bij je past en te kijken naar wat je tegen houdt, weet je vanzelf wat er nodig is om met meer plezier en zelfverzekerdheid bewuste keuzes te maken die je leven richting geven. Of dat nu gaat over beter budgetteren of over belemmerende overtuigingen.

Hoewel ik het ontzettend naar mijn zin had in de culturele sector, besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken, beginnend bij de opleiding tot Registered Life Planner van George Kinder. Deze biedt een methode die start met de mens en zijn wensen in plaats van met het financiële plaatje. Daarmee vielen voor mij de dingen volledig op hun plek.

Wat ik het liefste doe is vragen stellen, ontdekken wat iemand drijft. Ik ontdekte in de opleiding dat ik mijn interviewvaardigheden supergoed kon gebruiken in coachingsgesprekken. Dus nu ben ik officieel ‘a woman on a mission’. Ik hoor heel graag hoe ik je kan helpen om jouw obstakels uit de weg te ruimen zodat je zelfverzekerd de financiële beslissingen gaat nemen die jou helpen het leven te leiden dat je echt wilt leiden. Want dromen is leuk, maar ze waarmaken nog veel leuker.