Goede voornemens

Ja ik weet het. Je hebt inmiddels natuurlijk al honderdmiljoenmiljard blogs gelezen over goede voornemens. En toch ga ik ook nog een duit in het zakje doen. Want ik heb iets tofs bedacht.

Happy new year!
Hoe was je jaarwisseling? Heb jij met je vrienden besproken wat je in 2018 echt gaat doen? Of juist gaat laten? Start je lekker uitgerust en vol goede moed aan het nieuwe jaar? En heb je nog teruggekeken naar vorig jaar om te zien welke voornemens zijn nu echt bewaarheid geworden? Dat laatste heb je waarschijnlijk niet gedaan. Logisch, want veel goede voornemens, blijven bij voornemens. Het is nu eenmaal niet zo makkelijk om gewoontes te veranderen.

Goede acties
Waar ik wel in geloof is in ‘goede acties’. De goede voornemens die wèl lukken, worden namelijk altijd omgezet in acties. De mensen die met oud & nieuw denken: ik wil stoppen met roken, ik wil afvallen, ik wil meer tijd voor mijn hobbies, ik wil beter omgaan met geld, ik wil een reis maken, houden het niet bij ‘ik wil’. Ze zetten hun voornemen om in een beslissing en hangen er vervolgens concrete doelen en acties aan.

Ondernemerschap
Als ondernemer geniet ik ervan om weer zo’n leeg vel voor me te hebben. Een blank canvas, 365 dagen vol nieuwe kansen, mogelijkheden, uitdagingen. En natuurlijk heb ik ook voor mijn bedrijf goede voornemens. Niet alleen nadenken over strategie, maar die ook echt implementeren bijvoorbeeld en eindelijk eens die algemene voorwaarden op papier zetten. Belangrijke zaken, die je ook makkelijk voor je uitschuift want je hebt altijd wel iets wat nu af moet, of gewoon iets te doen dat leuker is.

Saai?
Want als je in je eentje gaat zitten ploeteren is het ook moeilijk, saai en lastig om je ertoe te zetten en met een beetje pech verdwijnen al je goede voornemens als sneeuw voor de zon. Dus ik dacht: wat nu als ik een middag organiseer? Met superleuke mensen, die op een inspirerende manier vertellen over regeltjes, strategie en tarieven? Nou dat dus. Het is op 27 februari. Op een van de mooiste plekjes van Tilburg, dicht bij het station en met parkeergelegenheid om de hoek. En met een toffe bar, zodat je ook gezellig kunt napraten en ervaringen kunt uitwisselen. Kom je ook?