Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door geld. Ik had als kind zo’n doorzichtige buis waar je guldens in kon doen, ken je die nog? Ik vond het geweldig om mijn kapitaal letterlijk te zien groeien. Mijn vader was leraar economie en bracht mij al heel jong de beginselen van het budgetteren bij. Hij stortte de hele kinderbijslag op mijn rekening en liet me dan zelf uitzoeken hoe ik dat wilde besteden.

Het kwam niet in me op dat ik iets met mijn fascinatie voor geld kon gaan doen in mijn werkend leven. En oké, mijn wiskundeknobbel was zeg maar ook niet zo groot 🙂 Een talenknobbel en creatief talent had ik wel, dus studeerde ik aan de Academie voor Journalistiek en de Academie voor Beeldende Kunsten. Ik vond mijn droombaan als filmprogrammeur en programmamaker bij het filmtheater in Tilburg.  Tot in 2013 het filmtheater wegens bezuinigingen de deuren moest sluiten.

Ik besloot het als een kans te zien en ging verder als freelancer in de culturele sector. Vijf jaar werkte ik voor heel veel leuke opdrachtgevers als programmamaker, storyteller, interviewer en presentator. Ondertussen bleef de fascinatie voor geld bestaan. Op feestjes waren mijn twee favoriete vragen: wat verdien jij en hoe hoog is je hypotheek. Maar niemand had het graag over geld, terwijl elke belangrijke beslissing in je leven ook een financiële keuze met zich mee brengt. Ik begon me ook te storen dat ik met heel hard werken en keihard onderhandelen, alsnog relatief weinig verdiende. En dat terwijl ik al jaren riep dat ik miljonair wilde worden.

Wederom nam ik een besluit, als ik boven modaal wilde gaan verdienen, dan moest ik mijn freelance bestaan aan de wilgen hangen en gaan voor iets nieuws. Ik deed de opleiding tot Registered Life Planner, leerde over ondernemerschap en startte Rijker Leven. Ik ontdekte waarom ik miljonair wilde worden en ging echt begrijpen dat hoe je over geld denkt, alles zegt over hoe je over jezelf denkt. Over waarom het zo lastig is om over geld te praten en over hoe ons brein ons totaal irrationele geldbeslissingen laat maken. Geld is een nog interessanter onderwerp dan ik dacht. In mijn werk nu komt alles samen wat ik goed kan en leuk vind. Mijn kennis van de creatieve sector, mijn interview skills, het ondernemen, mijn fascinatie voor geld en persoonlijke verhalen, ik mag het nu allemaal inzetten.